About

Monday, 27 July 2015

KESAN SEGERA MINYAK KELAPA DARA (VCO)

.

Salam dan selamat pagi semua.
TAHUKAH ANDA APA KHASIAT DAN KESAN MINYAK KELAPA DARA (VCO) CATALYST KEPADA TUBUH BADAN KITA?

Jom! Kita cungkil sesuatu yang mungkin kita tak tahu atau tak pernah ambil tahu yang juga merupakan satu keperluan untuk tubuh kita.

Melegakan pernafasan - Mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong.

Melawaskan pembuangan air besar dan kecil - Menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksin melalui najis.

Meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh - Minyak kelapa dara akan diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan. Badan anda akan rasa lebih bertenaga. Disalam usus kecil dan usus besar ia akan memusnahkan organisma perosak seperti virus, bakteria, kulat dan protoza (cacing). Oleh itu penghadaman akan mencapai pada tahap maksimum.

Mengurangkan keadaan mudah lapar - Bila penghadaman mencapai tahap maksima tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga. Oleh itu berat badan terkawal tidak perlu makan banyak dan kerap.

Mengurangkan kandungan lemak badan - Berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang.

Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi - Mengelak terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung.

Mempercepat penggantian sel sel mati dengan yang baru - Mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit selain melindungi dari sinaran ultra violet.

Mengawal kencing manis - Pankreas lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.

Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang – Sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima.

Terhindar dari gejala alahan – Minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine.

Mengelakkan risiko sakit kanser – Minyak kelapa dara memusnahkan sebarang kehadiran organisma pathogen. Dengan itu sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma pathogen.

0 comments

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

 

Followers

Info Catalyst

View My Stats