About

Sunday, 29 June 2014

VCO - MENCEGAH JANGKITAN VIRUS DAN KULAT PADA LUKA

.

Pernah MELECUR KENA AIR PANAS, LUKA DARI KEMALANGAN, LUKA TERKENA PISAU  ??? Pasti semua pernah mengalaminya kan. Biasanya luka macam ni akan mengambil masa yang lama untuk pulih, ada yang makan masa seminggu @ 2 minggu @ 3 minggu bergantung kepada saiz luka. Kalau pergi hospital pon akan diberikan ubat sapu iaitu ubat kuning yang mana berfungsi sebagai satu lapisan  diatas permukaan luka yg menghalang luka dari jangkitan kuman. Semakin banyak kita sapu semakin tebal lah cupingnya.  


Melecur Kena Air Panas

Luka Kemalangan

Kali ini EKIN nak berikan satu alternatif lain untuk merawat luka diatas ini dengan  VIRGIN COCONUT OIL ( VCO). Macam pelik kan biasa dengar VCO orang buat Makanan Tambahan je de pulak buat ubat sapu. Sebenarnya VCO adalah ubat sapuan untuk merawat luka yang terbaik sekali sebab VCO sendiri bersifat ANTI VIRUS, ANTI KULAT dan ANTI BAKTERIA yang boleh menghalang luka dari jangkitan kuman dan mempercepatkan proses pemulihan luka itu sendiri. Jika disapukan secara berterusan InsyaAllah parut dari luka itu sendiri pun akan hilang. 

Ini adalah Fakta yang diperakui oleh Pakar bahawa minyak VCO adalah Minyak yang terbaik dan menyihatkan. Jadi JOM KITA AMALKAN VCO DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN KITA. 
VCO CATALYST ADA DUA JENIS  DALAM BENTUK SOFTGELL DAN LIQUIDCARA MERAWAT LUKA DENGAN VCO

1. Cuci luka dengan air bersih 
2. Lap luka tadi dengan kain bersih 
3. Kemudia Sapukan VCO ke luka 
4. Lakukan sehari 2 kali 

0 comments

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

 

Followers

Info Catalyst

View My Stats